Find bedste Gallerihylde blandt 23 Produkter, 4 Brands og 6 Forhandlere her på Gallerihylde.dk

Indret en hyggelig stue med masser af lys med disse 6 tricks

Din stue er et af de rum, hvor du opholder dig allermest i dit hjem. For manges vedkommende er det her, hvor de inviterer deres gæster ind, når de kommer på besøg. Ligesådan er stuen oftest også der, hvor du har både dit fjernsyn og spisebord. Derfor bliver det også til rummet, hvor du både kan spise, slappe af og have gæster. Sagt med andre ord, bruger du formentlig din stue rigtigt meget. Derfor er det også vigtigt, at den altid er hyggeligt og indbydende indrettet. Det kan du blandt andet gøre ved at have en hyggelig belysning. Derfor kan du i det følgende læse mere om, hvordan du finder den rette belysning til din stue.

1: Overvej funktionaliteten

Først og fremmest skal lyset i stuen opfylde et funktionelt behov. Det er nemlig vigtigt, at lyset kan oplyse stuen. Eller i hvert fald dele af den. Derfor bør du altid tænke grundigt over den enkelte lampes funktionalitet. Hvor meget vil du gerne have, at den kan lyse op? I en stue er der ofte flere forskellige typer lamper, der kan give forskellige slags lys. Det kan blandt andet være en gulvlampe eller spisebordslampe. Derudover er der også mange, der har lyskæder og lignende form for belysning. Mulighederne er mange, når du gerne vil have en hyggelig belysning i stuen. Derfor er det også primært op til dig selv at vurdere, hvilken slags lys du har brug for.

2: Find de rette typer lamper

Som nævnt findes der flere forskellige typer belysninger til stuen. Blandt andet kan du vælge blandt følgende typer: Derfor har du rigeligt med valgmuligheder, når det kommer til belysningsformen i din stue. Du kan nemlig kombinere de forskellige typer belysninger på netop den måde, der passer bedst til dine funktionelle behov og indretningsstil. Du kan i øvrigt finde alle disse typer lamper på andlight.dk. Hvis du ikke ved, hvilke du skal vælge, er det en god idé at vælge en eller flere loftslamper, der kan give et godt og klart lys, der lyser stuen op. Derefter kan du vælge en eller flere gulvlamper eller bordlamper, der giver et mindre og mere roligt lys. På den måde kan du selv skifte mellem de forskellige typer lys efter behov. Lyskæder giver typisk ikke så meget lys, men de er utroligt charmerende og hyggelige. Derfor er de også rigtigt gode som dekorativ belysning. Du kan blandt andet hænge dem op i et hjørne eller vikle dem omkring hylder eller fjernsynet. Du kan også vælge at putte lyskæderne i en gennemsigtig beholder, såsom en glasvase eller lignende. Det giver også en rigtig flot og dekorativ effekt.

3: Overvej placeringen af lamper

Fordi der netop findes så mange forskellige typer lamper, er det også vigtigt, at du overvejer placeringen af dem alle sammen grundigt. Her bør du især overveje, hvordan de forskellige lamper kan supplere hinanden. Her handler det både om at skabe et lys, der er kraftigt nok. Det lys får du blandt andet brug for, hvis du skal gøre rent, finde noget i stuen eller lignende. Derudover bør du også have lys, der er mere blødt og mindre oplysende. Det skal fungere som dit hyggelys, når du ikke har brug for en fuld belysning. Det kan blandt andet være, når du spiser eller ser fjernsyn. Derfor er stuen formentlig også det rum, hvor du skal være mest strategisk med både dit valg og din placering af lamperne. Derfor er det også en god idé at være klar over, hvor du gerne vil placere de forskellige lamper, inden du indkøber dem. Det gør det væsentlig nemmere at finde de helt rigtige lamper til formålet.

4: Find det helt rette design

Når det kommer til lamper, findes der et utal af forskellige designs. Her kan du få alt fra en helt klassisk rund lampe til en lampe med et atypisk design – og alt herimellem. Hvis du er i tvivl om, hvilket design du bør vælge, er det altid en god idé at kigge på den øvrige indretning i stuen. Det er nemlig vigtigt, at du bevarer en form for rød tråd i din indretning. Hvis du derfor har en mere minimalistisk indretning, bør dine lamper også være af minimalistisk design. Hvis du derimod har en mere maksimalistisk indretningsstil, bør du i stedet vælge lamper, der harmonerer med den type indretning. Derfor bør lamper understøtte den retning, du allerede har valg for indretningen i stuen. Uanset om det så er en mere gammeldags indretningsstil, en hightech-stil eller noget helt tredje. Ellers risikerer du, at lampen skiller sig ud på en underlig måde.

5: Find den rette farve

Det er også vigtigt, at du finder den rette farve lampe. Her har du lidt flere muligheder, end du har med det designet. Selvom din stue måtte være i nogle specifikke farver, kan du for det meste godt vælge nogle lamper, der har en helt anden farve. På den måde kan lamperne være med til at skabe et twist i indretningen. Du har naturligvis også mulighed for at vælge lamper, der harmonerer med de farver, som du allerede har valgt til stuen. Det er helt op til dig og dine personlige præferencer. Det er nemlig vigtigt, at stuen er fyldt med farver, som du er glad for.

6: Udvælg det rette materiale

I dag bliver lamper fremstillet af alverdens materialer. Derfor kan du også vælge mellem alt fra træ til plastik. Hvis du derfor har et materiale, som du foretrækker, kan du helt sikkert finde lamper, der er fremstillet af netop denne type materiale. Det kan for eksempel være, at du gerne vil have et naturligt udtryk i din stue. I så fald kan en lampe, der er lavet af træ, virkelig understøtte dette udtryk. Det kan også være, at du i stedet gerne vil have et moderne og hightech-look. I så fald kan det være en god idé med en lampe af jern, glas eller lignende materiale. Derfor kommer det rette materialevalg til syvende og sidst også an på, hvilket udtryk du gerne vil skabe i din stue. Du skal blot vide, at dine muligheder er mange.
Indholdsfortegnelse
Til Top